Nogomet
22

Ištuk zamijenio Alispahića na klupi Čelika: Mislio sam da su me svi zaboravili

Piše: E. M.
Ivo Ištuk (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Ivo Ištuk (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U prostorijama NK Čelik u Zenici danas je zvanično predstavljen novi šef stručnog štaba Ivo Ištuk koji će klub sa Bilinog Polja voditi u narednom periodu.

Bivši šef stručnog štaba Kemal Alispahić sporazumno je raskinuo ugovor sa čelnicima NK Čelik, nakon čega je na njegovu poziciju danas zvanično stigao i Ivo Ištuk. U svom obraćanju medijima Ištuk je kazao kako će pokušati Čelik izvući iz rezultatske krize.

"Čelik je u situaciji koja nije renome. Situacija jeste teška, iznenađen sam ovim pozivom i iskreno nisam ga očekivao. Udaljio sam se od bh. nogometa i mislio sam da su me svi zaboravili", izjavio je Ištuk.

On je dodao kako su čelnici zeničkog premijerligaša istakli kako stanje nije idealno i da postoje brojni problemi koji se mogu riješiti.

"Od ove polusezone idemo aktivno u smislu da se ne predamo. Igra je teška, ovi što su bili kandidati za ispadanje sakupili su dosta bodova, a mi smo ostali na donjem dijelu tabele", dodao je Ištuk.

Odluka o dolasku u Čelik nije bila lagana za Ištuka koji je, kako kaže, proteklu noć razmišljao može li napraviti neki rezultat sa Čelikom.

"Dugo sam u sportu i mislim da imam iskustva, znanja i mirnoću da uz podršku drugih napravimo pozitivniju atmosferu", pojasnio je Ištuk.

U toku dana s upravom NK Čelik Ištuk će predložiti i svoje saradnike, koji, kako kaže, trebaju raditi, a manje filozofirati.

Već u srijedu Ištuk će u utakmici Kupa BiH voditi crno-crvene protiv ekipe Bosna Sema, a na klupi će ostati dok zahtjevi obje strane budu zadovoljeni.