Zakazan novi termin utakmice
0

Istraga o sabotaži utakmice Real Madrid i Rayo Vallecano

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Vodstvo Španske nogometne lige (LFP) objavilo je u nedjelju kasno navečer da će se odgođena utakmica petog kola španskoga nogometnog prvenstva između Rayo Vallecana i Real Madrida odigrati u ponedjeljak s početkom u 19.45 sati.

Utakmica je u nedjelju najprije odgođena, a potom i otkazana zbog problema sa stadionskom rasvjetom, te prebačena na ponedjeljak navečer.

U dogovoru s realizatorom televizijskog prijenosa (Canal+) dogovoren je novi termin, do kada će organizatori odnosno domaćini nastojati sanirati nastala oštećenja.

Iz Reala su, želeći osigurati odigravanje utakmice neovisno od tehničkih problema na stadionu, predložili da ona počne u 17 sati, te da se odigra za dnevnog svjetla.

Iz LFP-a su prijedlog odbili.

Dopredsjednica Madridske gradske skupštine Cristina Cifuentes, koja je trebala predstavljati instituciju na neodigranoj utakmici petog Primerina kola između Rayo Vallecana i Real Madrida, najavila je opsežnu istragu.

"Lično ću zatražiti istragu jer moramo pronaći krivce za sabotažu utakmice", jasno je i glasno poručila gradska političarka.

Kada su predvečer na Vallecasu, stadionu manjega madridskog prvoligaša, pokušali upaliti rasvjetu, primijetili su da sijalice na zapadnoj strani stadiona nisu u funkciji. Ubrzo je primijećeno da je problem mehaničke prirode: neko je doslovno prerezao strujne kablove do reflektora.

"Oba su kluba bila voljna odigrati utakmicu, no to im jednostavno nismo mogli omogućiti", dodala je Cifuentes.

Prema napisima u španskim medijima, kablove su oštetili domaći navijači iziritirani povišenim cijenama ulaznica za dvoboj s Realom.

"Žice su bile posve prerezane i nismo imali nikakvih izgleda. Saboteri su se popeli na krov tribine, gdje je pristup vrlo otežan. Ne mogu vjerovati da su nam vlastiti navijači uništili dvoboj s Real Madridom zbog cijene ulaznica", izjavio je predsjednik Raya Raul Martin Presa nastavivši:

"Žalosni smo zbog toga. Ovo je neoprostivo. Nadam se da shvataju da to ne možemo tolerirati i da je ovo bio vandalistički čin."

"Trenutno ne znamo kolika je šteta, a sigurnosne nam kamere neće moći pomoći pri otkrivanju počinitelja."