Massimo Moratti
0

"Istina je, želimo Beniteza"

Totalsport
Massimo Moratti
Massimo Moratti
U razgovoru za talijanski dnevnik Corriere dello Sport predsjednik Intera Massimo Moratti potvrdio je da je zainteresiran za usluge Rafe Beniteza (50), sada već bivšeg menadžera Liverpoola.

"Istina je, naginjemo Rafi Bentitezu i u sljedećih nekoliko dana sve će biti odlučeno. O njemu imam visoko mišljenje i mogu reći samo dobre stvari jer je vrlo nadaren trener", rekao je Moratti.

Kao potencijalni treneri “nerazzurra” posljednjih su se sedmica spominjali i Fabio Capello i Guus Hiddink, ali su se obojica na kraju odlučili za svoje aktuelne poslove u engleskoj, odnosno turskoj reprezentaciji.

Tako bi uskoro španski stručnjak trebao naslijediti Josea Mourinha, svog bivšeg rivala u vrijeme dok je portugalski stručnjak sjedio na klupi Chelseaja.

"Znam da Benitez ima dobar omjer protiv Josea Mourinha, mislim da ga je pobijedio pet puta. To je dokaz da temeljito priprema utakmice, da radi svoj posao i prije svega da ne griješi pri postavljanju taktike u velikim utakmicama. Također nam je važno da je Benitez ostavio već svoj pečat u evropskim takmičenjima. Mi želimo još više postići na tom planu", zaključio je Interov predsjednik.

Corriere piše da bi Interov sportski direktor Marco Branca trebao službeno započeti pregovore s Benitezom već danas (nedjelja), budući da se Španac trenutno nalazi na Sardiniji na godišnjem odmoru.

Očekuje se da bi već u utorak Benitez  mogao staviti potpis na ugovor s Interom.