Evropska liga
0

Ispao i Hajduk, Stoke slavio sa 1:0

Totalsport
Ni drugi hrvatski klub koji je u četvrtak odigrao uzvratnu utakmicu 3. pretkola Evropske lige nije izborio prolazak dalje. Hajduk je na punom Poljudu poražen od Stoke Cityja s 1-0, a budući da su Englezi istim rezultatom slavili i na svom terenu, izborili su prolazak.

Stoke je pobijedio autogolom Ljube Miličevića koji je u prvoj minuti sudijske nadoknade nespretno reagovao na ubacivanje Jermainea Pennanta s desne strane i matirao vlastitog golmana Danijela Subašića. Australski Hrvat je zbog povrede tek u ovoj utakmici debitovao za Hajduk, ali premijeru na kraju neće pamtiti po dobrom.

Hajduk je tokom cijele utakmice imao veći posjed lopte i više udaraca prema suparničkom golu, ali stvorio je vrlo malo pravih prilika. Možda je i najbolju imao već u petoj minuti Mario Brkljača koji je glavom poslao loptu malo preko gola. Prema golu su u nastavku pucali i Vuković, Sharbini, Vukušić, Tomasov, ali nisu to bili posebno opasni udarci.

Podsjetimo, ranije je Varaždin na svom terenu izgubio od bukureštanskog Dinama s 2-1 i tako nakon 2-2 iz prve utakmice također završio takmičenje.

Evropska liga, 3. pretkolo:

Hajduk – Stoke City 0-1 (Miličević - ag 90+1), prva utakmica 0-1 Varaždin – Dinamo Bukurešt 1-2 (Golubar 14 / Danciulescu 7, Munteanu 26), 2-2