FA Cup
0

Ispala tri prvoligaša u 3. kolu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U subotnjim utakmicama 3. kola engleskog FA Cupa, od natjecanja su se oprostile tri prvoligaške ekipe, Sunderland, West Bromwich Albion i Blackpool.

Sunderland je u oslabljenom sastavu izgubio kao domaćin od trećeligaša Notts Countyja s 2-1. Ekipa Readinga, koja dobro gura u drugom razredu engleskog nogometa (Championship), pobijedila je kao domaćin West Bromwich Albion s 1-0. Bio je to šesti uzastopni poraz ''baggiesa''. Southampton (treća liga) je bio uspješan domaćin protiv Blackpoola s 2-0.

Bolton je protiv petoligaša Yorka slavio domaću pobjedu 2-0. Kevin Davies je u 83. minuti doveo domaćina u vodstvo, a pobjedu je potvrdio Johan Elmander u 89. minuti. Blackburn je slavio protiv drugoligaša Queens Park Rangersa s 1-0.

Uz Bolton i Blackburn, dalje su od prvoligaša prošli i Everton, Fulham, Wigan, Aston Villa , Birmingham i West Ham.

Podsjećamo, ranije je Arsenal jedva na svom Emiratesu izborio ponovljenu utakmicu protiv Leedsa, odigravši 1-1. Kapiten ''topnika'' Cesc Fabregas, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu, pogodio je iz penala u 90. minuti, spasivši svoj klub od ispadanja.

U nedjelju će derbi 3. kola odigrati Manchester United i Liverpool, kojeg će prvi puta voditi novi menadžer Kenny Dalglish. Branitelj naslova Chelsea igrat će u nedjelju protiv drugoligaša Ipswicha. ''Hrvatski'' Tottenham ugostit će gradskog rivala Charltona, koji je u sezoni 2006/07. ispao iz prve lige, a trenutno igra u trećoj.

 

FA Cup, 3. kolo (zanimljiviji rezultati):

Arsenal – Leeds 1-1

Blackburn – QPR 1-0

Bolton – York 2-0

Fulham – Peterborough 6-2

Hull – Wigan 2-3

Millwall – Birmingham 1-4

Reading – WBA 1-0

Scunthorpe – Everton 1-5

Sheffield United – Aston Villa 1-3

Southampton – Blackpool 2-0

Stoke – Cardiff 1-1

Sunderland – Notts County 1-2

West Ham – Barnsley 2-0