Nogomet
79

Irski mediji: Bolje da u baražu dobijemo BiH, nego Zlatanovu Švedsku

Piše: Am. Dž.
Trener Irske Martin O'Neill (Foto: EPA)
Trener Irske Martin O'Neill (Foto: EPA)
Nakon sinoćnje pobjede nad Kiprom (3:2) reprezentaciju BiH u nedjelju očekuje žrijeb za utakmice baraža koje su na rasporedu 12., 13. i 14. novembra dok će se revanši igrati 15., 16. i 17. novembra.

BiH se nalazi u prvoj jakosnoj grupi s Ukrajinom, Danskom i Švedskom, dok se u drugoj nalaze Norveška, Republika Irska, Slovenija i Mađarska.

Zanimljivo je da su u Irskoj već počele kalkulacije ko bi bio poželjan protivnik u baražu.

Irski Independent piše da je BiH prošla trnovit put do baraža.

"S obzirom na to da je BiH u jačoj jakosnoj skupini sada žrijeb i ne izgleda tako strašno kao dan prije utakmica posljednjeg kola. Ipak, manje privlačni protivnici su Zlatanova Švedska i Ukrajina", navedeno je.

Opsežniji tekst o BiH donosi Irish Times. Ističu da su cijele kvalifikacije bile "veliko razočarenje" za reprezentaciju BiH jer nije bilo direktnog plasmana na Euro.

"Prošle godine su igrali na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i sada su bili očajni da se plasiraju na Euro. Imaju pristojan tim. Važnu ulogu u njihovoj ekipi imaju Begović, Lulić i Pjanić. Za njih je bitan i Evertonov Muhamed Bešić. Prisustvo Edina Džeke na terenu je razlog za brigu. Postigao je sedam golova u sedam utakmica u kvalifikacijama", navodi Irish Times.