Nogomet
12

Irska se priprema za meč protiv BiH: Svi igrači će dobiti DVD s utakmicama Zmajeva

Klix.ba
Irski reprezentativac Richard Keogh kazao je kako vjeruje da njegov tim može pobijediti BiH u play-off utakmici koja će biti održana sljedećeg mjeseca. Vjetar u leđa bila im je pobjeda koju su ostvarili u meču protiv Njemačke, ali opet naglašava kako će protiv Zmajeva morati biti veoma oprezni.
Foto: EPA
Foto: EPA

Koliko su posvećeni cilju govori to da će svaki igrač reprezentacije Irske dobiti DVD o bh. igračima i utakmicama koje smo igrali, a koji će napraviti trener Martin O'Neill i njegovo osoblje.

"Svaki žrijeb je težak zbog svih timova u njemu. Mislim da je ovo bio dobar žrijeb koji nam daje šansu da ostvarimo rezultat u Bosni. Odigrati prvu utakmicu van kuće je dobro za razmišljanje. Znamo šta trebamo uraditi i pobijediti. Uradili smo dobar posao završivši na trećem mjestu jer mislim da smo imali najtežu grupu u kvalifikacijama", rekao je Keogh.

No, uprkos pozitivnom razmišljanju, nijednog trenutka ne potcjenjuje Zmajeve i njihovu igru.

"Bosna ima dosta dobrih igrača i neće nam biti lako. Asmir Begović, Miralem Pjanić i Edin Džeko su vrhunski igrači tako da će biti teško, ali vjerujemo u sebe", kazao je.

U tekstu Herlada spominju Vedada Ibiševića kao "lukavog protivnika" prenoseći njegovu izjavu u kojoj govori kako je Irska pobijedivši Njemačku privukla njegovu pažnju, ali da i dalje vjeruje u svoj tim.

"Svaka utakmica play-offa je teška. Ljudi su govorili kako bi žrijeb sa Slovenijom bio dobar za nas, ali svi timovi su teški i neće nam biti lako protiv Iraca. Znamo kvalitet Irske, pokazali su ga u meču protiv Njemačke. Ali, ovo je nova igra za oba tima i mislim da imamo šanse da se kvalifikujemo", rekao je Ibišević.