Nogomet
20

Irfan Fejzić: U Željezničar sam došao da se dokazujem i zaslužim minutažu

Piše: D. B.
Irfan Fejzić
Irfan Fejzić
Željezničar je dobio novog golmana, a to je dvadesetdevetogodišnji Irfan Fejzić koji je stigao iz Olimpica. U razgovoru za portal Klix.ba je govorio o svom novom angažmanu, očekivanjima te mogućnostima Plavih i Vukova u proljetnom dijelu sezone.

Fejzić nije očekivao poziv Željezničara, posebno jer je imao važeći ugovor s Olimpicom.

"Moram priznati, iznenadio sam se kada sam dobio poziv i Želje. Nakon razgovora s čelnicima kluba sa Grbavice jednostavno nisam mogao propustiti ovu priliku. Sretan sam što smo dogovorili saradnju i nadam se najboljem. Imao sam ugovor s Olimpicom još godinu i po dana, ali smo našli rješenje. Željo je najtrofejniji bh. klub u novijoj historiji, tako da dvojbe nije bilo", izjavio je Fejzić.

Odlaskom kapitena Željezničara Marijana Antolovića u Hapoel iz Haife, u ekipi je ostao sjajni mladi golman Vedran Kjosevski. Čelnici FK Željezničar su zaoštrili konkurenciju dovođenjem Fejzića, a tu su od ranije i mladi golmani Plavih.

"Gdje god sam igrao u svojoj karijeri, na gol sam stao i branio samo s jednim receptom, a to je dokazivanje na terenu. U Željezničar dolazim da se dokazujem, samo na taj način ću moći dobiti minutažu, nikako drugačije. Moje iskustvo mi je vjetar u leđa, to će mi pomoći da se pokažem u najboljem svjetlu", rekao je novi golman Željezničara.

Plavi će na proljeće učiniti sve kako bi pružali bolje igre i ostvarivali rezultate kakve navijači priželjkuju.

"Željo uvijek ide na pobjede i trofeje, navikao je svoje navijače na to. Imamo zaostatak iz jesenjeg dijela prvenstva, pa će biti potreban veći napor kako bismo to nadoknadili. Najvažnije je napraviti dobar ambijent u ekipi, rezultati neće izostati", dodao je Fejzić.

Bivšem klubu Olimpicu želi najbolje.

"Olimpic ima kvalitetan tim, zaslužuje bolje mjesto na tabeli. Povratak na Otoku će Vukovima olakšati put ka opstanku u Premijer ligi BiH", završio je Fejzić.

On će se pripremama Željezničara priključiti danas i trenirat će na poslijepodnevnom treningu.