Nogomet
0

Irci traže ponavljanje utakmice sa Francuzima

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ministar pravosuđa u Irskoj vladi, Dermot Ahern, izjavio je za lokalne medije da Irski nogometni savez mora, uz punu podršku same Vlade Republike Irske, tražiti ponavljanje utakmice s Francuskom...

"Moj je stav da ta utakmica mora biti odigrana isponova. Međunarodna nam nogometna federacija (FIFA) vjerojatno neće izaći ususret jer smo mi za njih nogometni liliputanci. Svejedno, prebacimo odgovornost te odluke na FIFA-u", kazao je ministar nastavivši:

"To je minimum koji dugujemo tisućama devastiranih navijača širom zemlje. Ne učinimo li to, sami ćemo prihvatiti načelo “varaj i pobijedi”."

Irski su mediji prepuni vijesti i naslova o Henryjevoj prevari, koja se dovodi na razinu identičnu onoj Maradonina igranja rukom protiv Engleza u četvrtfinalu SP-a u Meksiku 1986. godine. Ne manjka također ni nagađanja o FIFA-inoj zavjeri protiv malih i u korist velikih.

Francuska je u srijedu izborila plasman na SP izjednačivši na 1-1 protiv Irske u Parizu golom Gallasa u 103. minuti igre, u prvom produžetku. Stoper Arsenala zabio je na asistenciju Henryja, koji si je prije toga loptu čak dvostrukom reakcijom šake primirio da mu ne pobjegne u gol-aut.

Drugi je linijski sudac, što je posebno tragično, imao brisani prostor pred sobom i lako je mogao primijetiti rukomet. Glavni sudac, Šveđanin Martin Hansson, nije reagirao.