Nogomet
0

Irci se naslađuju francuskim krahom

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ako je negdje krah Francuske na Svjetskom nogometnom prvenstvu dočekan s nepodijeljenim veseljem, onda je to Irska koja i dalje ne zaboravlja način na koji su "tricolori" došli do Južne Afrike.

"Rukomet" Thierryja Henryja u dodatnim kvalifikacijama i dalje je bolna tema na "zelenom otoku", ali nakon potpunog raspada Francuza na SP-u Ircima je barem malo lakše.

"Iznimno sam sretan što su Francuzi završili na ovaj način" bez dlake na jeziku je priznao Liam Brady, nekadašnji irski reprezentativac i pomoćnik Giovannija Trapattonija u kvalifikacijama za SP.

"Došli su na SP u pogrešnom stilu. Okolnosti u kojima su nas pobijedili su dobro dokumentirane", naglasio je Brady, uz dodatak: "Stvarno su igrali loše, a i ponašali su se loše, sve je to velika sramota za Francusku nogometnu federaciju. Mislim da još na Evropskom prvenstvu prije dvije godine nešto nije bilo u redu u francuskom kampu, Raymond Domenech je imao problema sa svojim stilom vođenja tima, a igrači se nisu mogli priviknuti na njega."

Još se jednom Brady osvrnuo i na famozno Henryjevo igranje rukom nakon kojeg su Francuzi u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija došli do izjednačenja 1-1 i prolaska na svjetsku smotru.

"Ako želimo sačuvati integritet i dignitet nogometa, nakon takvih se stvari utakmice moraju ponavljati."

Ni u irskim novinama ne manjka naslađivanja s francuskom sudbinom, ispadanjem nakon prvog kruga i svađama u svlačionici.

"Lakrdijaška Francuska se raspala i izgorjela" naslov je u Irish Timesu, dok The Examiner poručuje: "Domenech jadikuje nad propalim snovima".