Nogomet
0

Iranci spremni za prvi dvoboj s Brazilom u historiji

Totalsport
Brazilska nogometna reprezentacija odmjerit će u četvrtak snage sa selekcijom Irana u Abu Dhabiju. Bit će to prva međusobna utakmica ovih selekcija u historiji.

Novi selektor Brazila izvest će u ovom dvoboju mladu postavu, u kojoj ipak neće izostati velike zvijezde. Naime, zaigrat će Barcelonin branič Daniel Alves i napadači Milana Robinho i Alexandre Pato.

"Vjerujem da ćemo Brazilu pružiti dobar otpor. Očekuje nas velika provjera naših mogućnosti i velika utakmica za sve Irance", najavljuje selektor Irana Afshin Ghotbi, koji će peterostrukim svjetskim prvacima suprotstaviti iskusnu ekipu, predvođenu veznjakom španske Osasune Javadom Nekounamom, koji u nogama ima već 122 utakmice za reprezentaciju.

Iranci će sasvim sigurno moći računati i na podršku s tribina, budući da u Ujedinjenim Arapskim Emiratima živi oko 400.000 njihovih sunarodnjaka.

Nakon razočaravajućeg poraza od Holandije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, Carlos Dunga, sklon konzervativnom stilu igre, napustio je klupu Brazila. Naslijedio ga je bivši trener Cotinthiansa Mano Menezez, koji je u augustu vodio tim do pobjede 2-0 protiv SAD-a u prijateljskoj utakmici, a lokalni mediji su ga pohvalili zbog kreativnijeg stila igre u tom dvoboju u odnosu na ono što je Brazil nudio pod palicom Dunge.

Brazilcima vjerojatno neće biti lako protiv Irana. Nekoliko njihovih igrača požalilo se na teške uvjete u Abu Dhabiju.

"Ovdje je tako vruće, osjećam se kao u sauni", veli vezni igrač Giuliano.

Nakon dvoboja s Iranom, Brazil će sljedećeg ponedjeljka igrati protiv Ukrajine u engleskom gradu Derbyju.