Milan
0

Inzaghi želi ostati i prestići Van Bastena

Totalsport
Filippo Inzaghi
Filippo Inzaghi
Produženju ugovora s Milanom, koji mu prestaje vrijediti krajem aktuelne sezone, uskoro se nada 37-godišnji napadač kluba Filippo Inzaghi.

Vremešni nogometaš koji dres "rossonera" nosi od 2001. godine ove je sezone nastupio u 23 utakmice talijanskog prvenstva, a u njih samo četiri od početka. Postigao je dva pogotka. Kroz sva je takmičenja zabilježio tek devet startova u utakmice.

"Uprkos tome osjetio sam se važnim dijelom tima. Prihvatam sve odluke trenera, ali sljedeće sezone želim biti još važniji za Milan i zato se nadam da ću i ostati u klubu", kaže.

Iz Milana su ranije govorili da će Inzaghiju produžiti ugovor onog trenutka kada klub matematički osigura nastup u Ligi prvaka. Dva kola prije kraja Serije A to još nisu učinili.

"Klub i ja njegujemo poseban odnos. Ostanak želim zbog još jednog razloga, namjera mi je prestići Marca van Bastena na popisu najboljih strijelaca kluba. Kratak sam tri gola..."

Igrom sudbine moglo bi se dogoditi da legendarni nizozemski napadač bude Inzaghijev trener već sljedeće sezone. Naslućuju to talijanski mediji koji ga favoriziraju pri izglednom odlasku Leonarda s te pozicije.

Inzaghi se nalazi na sedmom mjestu vječne liste najboljih strijelaca kluba. Postigao je 121 gol. Vodeći Gunnar Nordahl u šest ih je sezona zabio 221. Slijedi ga Andrij Ševčenko s 175 postignutih golova.