Paralelni intervju
0

Inzaghi i Müller: Nijedan igrač ne vrijedi 94 miliona eura

Totalsport
Foto: Bild.de
Foto: Bild.de
Paralelni intervju napravio je njemački Bild s Filippom Inzaghijem i Gerdom Müllerom, napadačima koji su obilježili nogometni Kup, odnosno Ligu prvaka.

Müller je obilježio cijelu jednu epohu Bayerna u kojem je igrao od 1964. do 1979. godine i gdje je u 427 prvenstvenih utakmica postigao 365 golova. Sjajan postotak realizacije prenio je i u utakmicama na europskoj razini gdje je nastupio u njih 74 i postigao 66 golova.

U europskim nadmetanjima Müller je držao tron po broju pogodaka sve do sezone 2007/08, kada ga je prestigao napadač AC Milana. Danas je Inzaghijeva brojka od 66 golova (iz 105 utakmica) najveće postignuće kojem mnogi streme, a jednak je onome Realovog Raula (iz 131 utakmice).

Müller i Inzaghi našli su se sada pred istim mirkofonom, suočeni s istim pitanjima, a laude je kroz njih na račun njemačkog strijelca izrekao talijanski napadač. Je li prije bilo lakše postizati pogotke?

Müller: Bilo je teže! Pred vama su bili stoper i libero, uvijek dva čovjeka na vašoj nozi. Taj problem današnji napadači nemaju.

Inzaghi: Nažalost, vaše sam pogotke vidio tek na televiziji, gospodine Müller. Velika mi je čast što sam vas upoznao. Zanima me zašto ste nosili broj 13 na dresu? U Italiji veliki napadači nose broj 9.

Müller: Nosio sam ga samo na utakmicama svjetskih i europskih prvenstava. U Njemačkoj taj broj ne nosi sreću.

Inzaghi: U Italiji je sretan!

Talijanski napadač, oduševljen upoznavanjem njemačke i svjetske nogometne legende, u Bildu je priznao da nikada nije niti sanjao da će dosegnuti Müllerov broj pogodaka, ali i da je iz njegovih postignuća crpio motivaciju.

  • Išao sam utakmicu po utakmicu prema čovjeku koji je predvodio popis najboljih strijelaca. On mi je bio uzor, a motivirala me ideja da ga dostignem - kazao je Inzaghi.

Tko je najbolji napadač svih vremena?

Müller: Nas dvojica, naravno.

Inzaghi (smijeh): Slažem se s time. Kako bi funkcionirao napadački par Müller-Inzaghi?

Müller: Ja bih čekao u šesnaestercu, a Inzaghi bi stizao iz pozadine.

Inzaghi: ... Ne bi me smjeli pustiti da previše trčim...

Müller: ... I postizali bi pogotke kao na traci.

Gerd Müller jednom je prilikom propustio otići u Barcelonu u transferu vrijednom sto hiljada maraka. Prije ove sezone Real je kupio Cristiana Ronalda za 94 miliona eura. Kako vi gledate na takav razvoj transfera? Müller: Niti jedan igrač ne vrijedi toliko novaca. Kod transfera koji se kreću oko 30 miliona još bih rekao da je to u redu. Ali, 94 miliona nikako.

Inzaghi: Kada sam 2001. prelazio iz Juventusa u Milan koštao sam 40 miliona eura, što sam srećom uspio vratiti osvajanjima dvaju naslova u Ligi prvaka. No, 94 miliona je bez ikakve sumnje ludost.

Koliko bi Gerd Müller danas vrijedio?

  • Bombaš? Bio bi Ronaldova kategorija. Njegov prosjek pogodaka vrijedio bi sto mili0na eura. Najmanje - kazao je Inzaghi, te zaključio:

  • Želim postići još mnogo pogodaka u Ligi prvaka, a potom i ja jednoga dana upoznati nekoga tko će prestići moj rekord.