Nogomet
2

Interovi navijači protiv puštanja Guarina u Juventus

Totalsport
Grupa navijača milanskog Intera, Curva Nord, izdala je saopćenje u kojem je izrazila protivljenje mogućoj zamjeni igrača, prema kojoj bi Fredy Guarin otišao u Juventus, a na San Siro bi stigao Mirko Vučinić.

Tokom dana se pojavila vijest da su dva kluba na pragu dogovora u vezi sa zamjenom nogometaša, ali cijela bi priča sada, zbog nezadovoljstva navijača, mogla doći u pitanj.

Kolumbijski veznjak Guarin (27) je, inače, jedan od najboljih igrača Intera u aktualnoj sezoni. Postigao je tri pogotka i sedam puta asistirao, pa i ne čudi da navijači "nerazzurra" njegovo puštanje u Juventus smatraju neprihvatljivim.

"Inter igra u Seriji A i zaslužuje ekipu dostojnu tog takmičenja. Vlasniku kluba Ericku Thohiru preporučamo da zaboravi bejzbol, NFL, NBA ili bilo koju drugu stvar koja je svjetlosnim godinama udaljena od naše stvarnosti. Želimo konkretna djela, a manje biznisa. Nalazimo se u Italiji, a ne u Indoneziji ili SAD-u. Odlazak Guarina u Juve nije prihvatljiv u ovom trenutku", stoji u saopćenju.