Nogomet
0

Inter želi da Llorente bude ljetna zamjena za Milita

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Milanski Inter, aktuelni nogometni prvak Italije i Lige prvaka, volio bi tokom ljeta pronaći kvalitetno napadačko pojačanje budući da su u tom klubu svjesni kako od Diega Milita više ne mogu dobiti ono najbolje.

Ove je sezone 31-godišnji Argentinac vrlo često povrijeđen, a i kada je igrao nije bio na razini kao prošle sezone kada je praktički postigao sve ključne golove Intera (jedini u zadnjem kolu Serije A kod Siene, oba u finalu Lige prvaka protiv Bayerna, te jedini u finalu talijanskog Kupa protiv Rome). Ove je sezone, pak, Milito dao samo pet prvenstvenih pogodaka tokom 16 nastupa.

Inter kombinira s mnogim pojačanjima, a pritom najčešće gleda prema španskoj Primeri. Kontaktirali su madridski Atletico i zbog Diega Forlana, ali i zbog Kuna Agüera, a nove informacije govore da im je vrlo zanimljiv i 26-godišnji Fernando Llorente iz Athletic Bilbaa.

Taj španski reprezentativac je od 2005. član baskijske ekipe, a tokom 195 prvenstvenih utakmica je postigao 64 pogotka. Ne računajući razvikane napadače mnogih jakih klubova u Primeri, Llorente je definitivno odlična kupovina iz Primere, no već sada se njegova cijena na tržištu kreće oko 20 miliona eura.