Nogomet
0

Inter vjerovatno bez Milita i Pandeva protiv Werdera

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Trener talijanskog i evropskog prvaka Intera, Rafael Benitez, suočen je s dosta nevolja po pitanju povreda igrača uoči dvoboja 2. kola Lige prvaka u grupi A u srijedu protiv Werdera.

Argentinski napadač Diego Milito povrijedio je bedreni mišić tokom dvoboja 5. kola Serije A, kojeg je Inter na gostovanju kod Rome izgubio 1-0. Izašao je Milito tokom drugog poluvremena iz igre, a snimanje je u nedjelju potvrdilo istegnuće kvadricepsa.

Milito u ponedjeljak nije trenirao, te će najvjerovatnije propustiti utakmicu protiv Werdera, osim ako mu se stanje naglo drastično ne popravi.

La Gazetta dello Sport i agencija Ansa javljaju da je trening u ponedjeljak zbog povrede propustio još jedan Interov napadač, Makedonac Goran Pandev, te da je vjerovatnije da neće zaigrati protiv Werdera nego da hoće.

Tako bi Kamerunac Samuel Eto'o u srijedu napokon trebao dobiti onu ulogu koja mu najviše i odgovara, isturenog napadača.

Izvan stroja su zbog povreda Marco Materazzi, Walter Samuel i Thiago Motta, a kapiten Javier Zanetti još uvijek je pod nadzorom Interove ljekarske službe, nakon što je prije osam dana nakratko završio u bolnici zbog bolova u prsima, poslije prvenstvene utakmice protiv Palerma. Ni njega vjerovatno neće biti u sastavu za Werder, ali bi se trebao oporaviti do nedjeljne prvenstvene utakmice protiv Juventusa.