Nogomet
0

Inter već kontaktirao Spalletttija da preuzme ekipu?

Totalsport
Luciano Spalletti
Luciano Spalletti
Nikada opasnije nije Rafael Benitez živio na trenerskom kormilu milanskog Intera negoli ovih dana. Vlasnik i predsjednik kluba Massimo Moratti je, po izvještajima svih talijanskih medija, posve "izgubio strpljenje sa Špancem".

Mnogi najavljuju da će Benitez još samo nekoliko sati biti trener Intera, a i prije toga je aktualni prvak Italije i Evrope, već počeo tražiti zamjenu za njega. Trenutno je Morattijev apsolutni prvi favorit 51-godišnji Luciano Spalletti, koji je od 2009. na klupi ruskog Zenita iz Sankt Peterburga, te su s njim čelnici Intera već obavili neke preliminarne pregovore. No, Spallettijeva pozicija u tom klubu je, kažu talijanski mediji, "izuzetno čvrsta", a Talijan je sa Zenitom postao ruski prvak u netom završenoj sezoni, kao što je i ostvario svih šest pobjeda za lagani proboj u drugi krug Evropske lige. Jedini tamošnji kiks mu je bilo ispadanje od Auxerrea u posljednjem pretkolu Lige prvaka.

Ukoliko Inter ne ispuni sve potankosti oko Spallettija, navodno, već imaju sigurno privremeno rješenje, a to bi bio 50-godišnji Walter Zenga, golmanska legenda Intera i talijanske reprezentacije tokom osamdesetih i devedesetih godina.

Recimo da je Spalletti najviše pohvala dobio pri radu u Romi, od 2005. do 2009. godine.