Nogomet
0

Inter u najgorem periodu u posljednjih 65 godina

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Prije dvije godine Inter je pod komandom Josea Mourinha bio na krovu Europe. Danas proživljava najgore trenutke posljednjih decenija.

U nedjelju su Nerazzurri na svome San Siru izgubili od ''fenjeraša'' Novare (1-0). Bio im je to već deveti poraz u 23 odigrana kola što im se nije dogodilo već 65 godina! Od uvođenja sustava s tri boda za pobjedu, Inter nije bilo lošiji poslije 23 odigrane utakmice u prvenstvu.

Nakon užasnog ulaska u sezonu i ekspresne smjene Giana Piera Gasperinija, činilo se da je Claudio Ranieri doveo stvari u red, ali tri poraza i remi u prvenstvu, te ispadanje iz Talijanskog kupa, ponovno su bacili milanski klub na leđa. Petoplasirani Inter za vodećim gradskim rivalom Milanom zaostaje velikih 11 bodova i sada je i plasman u Ligu prvaka pod velikim upitnikom.

Poslije odlaska Mourinha u Real Madrid, na klupi Nerazzurra su sjedila četvorica trenera (Benitez, Leonardo, Gasperini, Ranieri), Samuel Eto'o je prodan u ruski Anži, Wesley Sneijder nije ni sjena igrača koji je klub predvodio do trostruke krune, a holandsku reprezentaciju do finala Svjetskog prvenstva… Jednostavno, u Interu ništa ne funkcionira kako treba.

''Noćna mora'', naslov je u Gazzetti dello Sport koji najbolje opisuje stanje u crno-plavom klubu sa San Sira. Živce su nakon poraza od Novare izgubili i navijači koji su vrijeđali igrače, a talijanski mediji pišu da je i Ranieriju prijeti otkaz. No, može li samo stalnim promjenama trenera pronaći izlazak iz krize?

Moramo reći još jedan negativan podatak za Inter. U dvije prvenstvene utakmice zaredom im se dogodilo da su primili četiri pogotka (Palermo i Roma). Takvo što im se, inače, nije dogodilo nikada u historiji.