Spektakl na Giuseppe Meazzi
0

VIDEO / Inter u finalu prije finala pobijedio Barcelonu sa 3:1

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Inter je u spektakularnoj utakmici odigranoj na stadionu Giuseppe Meazza, prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, savladao Barcelonu rezultatom 3:1.

U fenomenalnoj utakmici koju je pratilo 80.018 sretnika koji su došli do karte, "nerazzurri" su uspjeli preokrenuti vodstvo Barcelone od 1:0 i slaviti veliku pobjedu nad katalonskim fudbalskim čudom. Jose Moruinho, "the special one", uspio je odlično taktički pripremiti sastav i dominirati u utakmici protiv najbolje svjetske ekipe.

Nakon žestokog početka utakmice, Barcelona je došla u prednost preko Pedra koji je iskoristio prodor Maxwella po lijevoj strani i sigurno pogodio za veliko slavlje Katalonaca. Neshvatljivo je kako su Interovi igrači pustili Maxwella da se "prošeta" lijevom stranom i potpuno neometan pronađe saigrača, koji je rutinski pogodio za 1:0.

Domaća publika na stadionu na izjednačenje je čekala 11 minuta. Prvu veliku priliku za izjednačenje propustio je Milito, ali je Snaijder uspio u 30. minuti vratiti nadu domaćina u povoljan rezultat. Sjajnu akciju započeo je Eto'o, koji je loptu proslijedo Militu. Argentinac je "gura" Sneijderu koji je sigurno smješta iza leđa Victora Valdesa.

U 47. minuti Inter dolazi do preokreta. Pandev je sjajno povukao na sredini terena, uposlio Milita koji još jednom asistira, ovaj put Maiconu koji pogađa za veliko slavlje domaćih navijača.

Da se Inter neće zadovoljiti vodstvom pokazala je 61. minuta kada je Milito, dosadašnji asistent, pogodio za svoj novi pogodak u Ligi prvaka.

Do kraja utakmice uslijedila je žestoka ofanziva gostiju, ali nisu uspjeli doći do drugog gola, iako su imali nekoliko izuzetnih prilika.