Serie A
0

Inter sretno do pobjede

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Intera pobijedili su u gostima sastav Genoe s 1-0 u prvoj utakmici 9. kola talijanskog prvenstva.

Treći puta zaredom je Inter slavio u gostima kod Genoe u Seriji A, a do ove pobjede je stigao zahvaljujući pogotku Sulleyja Muntarija u trećoj minuti sudijske nadoknade u prvom poluvremenu. Muntari se odlučio na udarac lijevom nogom iz dosta velike daljine, s otprilike 25 metara, te se činilo da će to bili laki plijen za golmana Genoe Eduarda. No, lopta je iznenada krivo odskočila, te je prošla portugalskom golmanu "kroz uši" za veliku radost gostujućih nogometaša.

Možda bi podjela bodova u ovome dvoboju bila pravedniji ishod jer je i Genoa imala svoje dobre prilike, pogotovo Luca Toni, ali slaba je to utjeha za domaći sastav kada niti jedna od njih nije bila iskorištena.

Ipak, gostujući trener Rafael Benitez mogao bi, uprkos osvajanja tri boda, imati razloga za zabrinutost, uoči gostovanja kod Tottenhama u Ligi prvaka sljedeće sedmice. Naime, veznjak Esteban Cambiasso morao je iz igre već u 19. minuti, čini se, zbog povrede noge, a zamijenio ga je upravo Muntari. Potom je igru u 65. minuti napustio i golman Intera Julio Cesar, a umjesto njega je mjesto među stativama zauzeo Luca Castellazzi.

Inter je skočio na drugo mjesto sa 17 bodova, jednim više od Milana, a jednim manje od vodećeg Lazija. Dakako, branitelj naslova ima utakmicu više. Genoa je na 9. mjestu s 11 bodova. 

Serie A, 9. kolo:

Genoa – Inter 0-1 (Muntari 45+3)

Redoslijed: 1. Lazio 19 (-1), 2. Inter 18, 3. Milan 17 (-1), 4. Chievo 13 (-1)...9. Genoa 11...