Nogomet
86

Inter se dvoumi između Edina Džeke i Marija Mandžukića

Klix.ba
Edin Džeko i Mario Mandžukić
Edin Džeko i Mario Mandžukić
Inter gradi potpuno novu ekipu za narednu sezonu. Nakon dovođenja Nemanje Vidića i veznjaka Andersona Hernandesa, milanski klub traži napadača koji će zamijeniti Diega Milita. Na meti su im bh. reprezentativci Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, i Hrvatske, Mario Mandžukić.

Mauro Icardi definitivno treba podršku u napadu, piše Calcio Mercato. U junu će ostati bez Milita kojem istječe ugovor a nakon čega se vraća u Argentinu gdje će u tamošnjem Racingu završiti svoju bogatu nogometnu karijeru.

Pojavile su se spekulacije oko eventualnog povratka Eto'oa, međutim, novi vlasnik Thorir želi mlađeg i boljeg napadača a pronašli su ih u dvojcu iz bivše Jugoslavije, Džeki i Mandžukiću, piše navedeni portal.

Ovaj dvojac igrao je zajedno u Wolfsburgu u prvom dijelu sezone 2010/2011. U Interu vjeruju da bi jednog od njih mogli dovesti za 20 miliona eura.

Džeko sa Cityjem ima ugovor do 2015. dok Mandžukićev ugovor traje godinu više. Ono što bi u konkretnom slučaju moglo predstavljati problem Interu za dovođenje Džeke je visoka plata bh. reprezentativca koji u Engleskoj zarađuje oko osam miliona eura dok Mandžukić u Bayernu ima plaću od 3,5 miliona eura.