Nogomet
0

Inter prvi izborio finale Kupa Italije

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši milanskog Intera prvi su izborili plasman u finale Kupa Italije. I u revanš utakmici su na Artemio Franchiju pobijedili Fiorentinu 1-0.

Ovom prilikom je Francuza Sebastiena Freyja svladao Samuel Eto'o u 57. minuti, a podsjetimo da je u prvom, milanskom okršaju, Inter slavio s identičnih 1-0 uz pogodak Diega Milita.

U revanš je utakmici Fiorentina bila bolja, diktirala tempo i stvarala prilike, no nisu bili snalažljivi pred Julijom Cesarom, pa su tako Gilardino (više puta), Jovetić, Montolivo i ostali već u prvom dijelu propustili nekoliko prilika za vodstvo Toskanaca.

Kazna je uslijedila na drugoj strani, u 57. minuti, kada je domaća odbrana slabo postavila zamku ofsajda. Izbjegao ju je Eto'o, odlično je primirio loptu i našao se sam pred domaćim vratarom Freyom te je, iako šeprtljavo, ipak udarcem lijeve noge smjestio loptu u rašlje domaćeg gola.

Do kraja utakmice su obje momčadi imale priliku postići pogodak, no sve je ostalo na onom Kamerunčevom s početka drugog dijela.

Recimo da u drugom polufinalu igraju Roma i Udinese. Rimljani su dobili prvu utakmicu kao domaćini 2-0, a revanš se igra na Friuliju 21. aprila. Lako je moguće, dakle, da Inter i Roma uz borbu za naslov prvaka imaju i duel u finalu Kupa gdje će odlučivati o još jednom trofeju.

Talijanski kup, polufinale (revanš utakmica)

Fiorentina - Inter 0-1 (Eto'o 57), prva utakmica 0-1