Nogomet
4

Inter pobijedio rezultatom kojim najčešće slavi: Genoa poražena 1:0, Inter ponovo lider

Piše: Edin Isanović
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
U trećoj utakmici 15. kola italijanske nogometne lige Inter je na Giuseppe Meazzi savladao Genou rezultatom 1:0. Inače, to je rezultat kojim milanski tim najčešće slavi u ovoj sezoni. Na taj način plavo-crni su se bar privremeno popeli na tron Serie A. Da li će tu ostati zavisi od rezultata utakmice Bologna – Napoli koja se igra sutra.

Prvo poluvrijeme proteklo je u potpunoj dominaciji domaćih. Posbeno su bili raspoloženi Jovetić i Ljajić koji su razigravali saigrače i prijetili golmanu gostiju Perinu.

Polovinom prvog poluvremena zaprijetio je Murill,o ali je bio neprecizan. Pred kraj prvog dijela pokušao je i Jovetić. Lopta odlazi pored gola. Genoa je prvih 45 minuta provela u defanzivnom grču. Na odmor se otišlo sa nepopularnim rezultatom 0:0.

U nastavku izabranici Roberta Mancinija kreću snažno. Inicijativa se isplatila u 59. minuti. Adem Ljajić je izveo slobodan udarac. Poslao je oštar udarac ka golu gostiju i lopta je završila u mreži. Uslijedila je erupcija oduševljenja navijača Intera.

Nakon toga se najčešće igralo između dva šesnaesterca. Rezultat se do kraja meča nije mijenjao. Domaći su u 86. minuti ostali sa igračem manje. Zbog crvenog kartona igru je morao napustiti D'Ambrosio.

Inter sada ima 33 boda, dva više od Napolija koji ima utakmicu manje. Genoa je ostala na 15. mjestu sa 16 osvojenih bodova.