Nogomet
0

Inter nudi Nedvedu dvogodišnji ugovor

Totalsport
Pavel Nedved
Pavel Nedved
Češki ljevokrilni nogometaš Pavel Nedved (36) odradio je prošle sezone posljednju sezonu ugovora s Juventusom nakon čega je najavio povlačenje.

Međutim prema izvorima iz Italije Nedved bi ipak mogao nastaviti karijeru i to u redovima aktuelnog prvaka Intera. Navodno je milanski klub Nedvedu ponudio dvogodišnji ugovor prema kojem bi Nedved zaradio 1,5 miliona eura godišnje, na što je češki veznjak spreman pristati.

Nedvedov agent Mino Raiola najavljivao je posljednjih sedmica da bi njegov klijent ipak mogao nastaviti karijeru, te da mu ponuda ne manjka. Ipak, cijeli bi transfer na kraju mogao ovisiti o portugalskom veznjaku Chelseaja Decu, koji je prvi izbor Interovog trenera Josea Mourinha.

Pregovori između Chelseaja i Intera su zapeli u zadnje vrijeme, a ukoliko ipak ne bude postignut sporazum, Inter bi se mogao okrenuti Nedvedu kao alternativi, no češki nogometaš bi iz poštovanja prema Juventusovim navijačima mogao i odbiti tu ponudu, tvrdi on sam.

  • Privlači me pomisao igranja u Interu. Nije me briga za Juventus, ali ne bih želio ispasti izdajica u očima njegovih navijača - kazao je Nedved koji je za “staru damu” igrao od 2001. godine, pa sve do završetka prošle sezone.