Mark van Bommel
0

"Inter nije samo odbrambeni tim, kvalitetni su u svemu"

Totalsport
Mark van Bommel (Foto: AP)
Mark van Bommel (Foto: AP)
U subotu (20.45 sati) madridski Santiago Bernabeu će označiti kulminaciju klupske nogometne sezone u Evropi. Finale Lige prvaka odigrat će milanski Inter i minhenski Bayern.

Mnogi će reći da je ovo finale u kojem pravog i izrazitog favorita nema, te da je apsolutno sve moguće kada je ishod u pitanju.

Ipak, nogometaši Bayerna, kao i njihov trener Louis van Gaal, su se složili u jednom. Bayern je tim koji teži igri, koja napada, dok je Inter prije svega odbrambena momčad koja teži tek rezultatskom uspjehu, ali ne i visokom umjetničkom dojmu. No, sve je to opovrgnuo kapiten Bayerna Mark van Bommel, koji je upozorio svoje saigrače da se ne zavaravaju takvim sudovima.

"Inter se protiv Barcelone branio svih 90 minuta i činili su to na fantastičan način. Međutim, ta utakmica nije ogledalo njihove igre, moje je mišljenje. Nikako ne mogu reći da je Inter prvenstveno odbrambeni tim", rekao je Van Bommel i tako ponudio nešto sasvim suprotno u odnosu na to što su prije govorili trener Van Gaal, Robben i još neki njegovi saigrači.

"Mi ćemo napasti, tako igramo, ali sam uvjeren da Inter ima moć za uzvratiti. Moramo se čuvati talijanske ekipe jer je ona kvalitetna u svakom pogledu. Odbrambeno, ali i napadački. Pogledajte samo koje igrače imaju i sve će biti jasnije", zaključio je britki igrač sredine terena.