Serie A
0

Inter napokon do pobjede, hat-trick Stankovića

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon četiri prvenstvene utakmice bez pobjede, aktealni italijanski i evropski prvak Inter u 14. je kolu Serije A svladao Parmu s 5-2. Istina, mnogo teže nego što to pokazuje rezultat.

"Nerazzurri" su do pobjede zapravo došli kroz dva bljeska, prvi se dogodio od 18. do 23. minute, kada su zabili tri pogotka, a drugi od 73. do 75. kada su postigli preostala dva. No, Parma je sve vrijeme prijetila, a osim dva postignuta pogotka, pogodili su nogometaši Pasqualea Marina dvaput i stativu i imali još nekoliko odličnih prilika.

Parma je prva i došla do vodstva na San Siru, već u četvrtoj minuti je svom bivšem klubu zabio argentinski veteran Hernan Crespo. Prednost su gosti držali sve do 18. minute, a onda je dva pogotka unutar samo 60 sekundi zabio Dejan Stanković. Oba je puta pucao iz daljine i oba se puta lopta odbijala od suparničkih igrača, najprije od Alessandra Lucarellija, a potom i od Luce Antonellija. U 23. minuti je nakon kornera Esteban Cambiasso iz neposredne blizine samo postavio nogu i povećao prednost domaćina.

No, Parma je do poluvremena uspjela smanjiti, ponovno je strijelac bio Crespo koji je znao iskoristiti konfuziju u Interovoj obrani i zabiti s vrha šesnaesterca.

U nastavku je najprije Mariano Angelo pogodio stativu i propustio izjednačiti, a rezultat je mirovao sve do 73. minute kada je iz gužve na 4-2 povisio Thiago Motta. Odmah nakon toga je Crespo, pogodivši gredu, propustio postići hat-trick, a što nije uspjelo njemu, pošlo je za rukom Stankoviću u 75. minuti za konačnih 5-2.

Serie A, 14. kolo:

Inter - Parma 5-2 (Stanković 18, 19, 75, Cambiasso 23, Motta 73 / Crespo 4, 36)Kasnije: Bari - CesenaBologna - ChievoBrescia - GenoaCagliari - LecceLazio - CataniaUdinese - NapoliPalermo - Roma

Redoslijed: 1. Milan 30, 2. Lazio 26 (-1), 3. Juventus 24, 4. Napoli 24 (-1), 5. Inter 23, 6. Roma 22 (-1)...