Nogomet
0

VIDEO / Inter nadoknadio tri gola minusa, pa pao u produžecima

Totalsport
Antonio Cassano (Foto: AFP)
Antonio Cassano (Foto: AFP)
Nogometaši Intera došli su na mali korak do velikog preokreta, ali su u osmini finala Europa lige ipak ispali od Tottenhama i to nakon produžetaka.

Malo je ko vjerovato u Inter nakon londonskih 3-0 za Tottenham. No, ekipa iz Milana postigla je za 90 minuta na San Siru tri gola i time osigurala produžetke. No, u 97. minuti je koban po Inter bio Emmanuel Adebayor koji je spretno reagovao na odbijenu loptu Handanoviča, te je poslao loptu u mrežu za 3-1. Time je doveo Inter u situaciju da mora postići nova dva pogotka, a za to Stramaccionijeva ekipa više nije imala snage. Postigla je samo jedan.


Inter 3-1 Tottenham (Gol de Adebayor) UEFA... by DaniDV

Tokom 90 minuta je Tottenham odigrao pomalo nonšalantno, očito uvjeren da će lako zadržati veliku prednost. No, Cassano je u 20. minuti iz blizine poentirao glavom nakon asistencije Palacija, a recimo da je još u prvom dijelu Palacio pogodio stativu, dok je hrvatski sudija Ivan Bebek propustio svirati penal za Inter nakon starta s leđa na Cassanu.


Inter 1-0 Tottenham (Gol de Cassano) UEFA... by DaniDV

U drugom dijelu Inter je dao nova dva pogotka. Prvo je Palacio lijepo završio akciju u 52. minuti prizemnim udarcem, dok je u 75. Gallas postigao autogol, nakon što se od njega odbio slobodni udarac Cassana.

Mogao je Inter dati i četvrti prije produžetaka, ali ih je ipak slomio Adebayorov pogodak. U 110. minuti se pojavila nova šansa za Inter kada je Alvarez glavom pronašao put do Tottenhamove mreže za 4-1.


Inter 4-1 Tottenham (Gol de Ricky Álvarez) UEFA... by DaniDV

Nasrtao je Inter nakon toga, najbolju je šansu imao Rannochia kada je glavom gađao iznad prečke, ali je na kraju Tottenham ipak izdržao pritisak.

Produžeci su igrani i u susretu Rubina i Levantea. Nakon 0-0 na španskom tlu, bez pogodaka je završilo i devedeset minuta uzvratnog meča. Domaćin je naplatio bolju igru u dodatnih 30 minuta, pa je prvo iz neposredne blizine pogodio Rondon u 100. minuti, a u 112. je kontru pogotkom okrunio Djadjun za konačnu potvrdu prolaza ekipe koja je kolo ranije izbacila iz igre branitelja naslova, madridski Atletico.


Rubin Kazan-Levante 2-0 Highlights All Goals by marcoxxx46

Evropska liga, osmina finala (uzvratne utakmice):

Inter - Tottenham 4-1, 3-0 (Cassano 20, Palacio 52, Gallas 75-ag, Alvarez 110 / Adebayor 96), prva utakmica 0-3

Rubin - Levante 2-0, 0-0 (Rondon 100, Djadjun 112), 0-0 Zenit - Basel 1-0 (Witsel 30), 0-2