Zlatan Ibrahimović
0

"Inter može u četvrtfinale"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaš milanskog Intera Zlatan Ibrahimović uvjeren je da će njegov tim eliminirati branioca naslova u Ligi prvaka, Manchester United.

Prvi susret osmine finala Lige prvaka između Intera i Manchestera u Milanu okončan je rezultatom 0:0, a revanš je na rasporedu 11. marta na Old Traffordu.

"Opušten sam i pun samopouzdanja. Oni imaju sjajnu ekipu, ali i mi imamo kvalitetan tim i možemo da prođemo u četvrtfinale", rekao je Ibrahimović za list "Gazzetta dello Sport".

"Neće biti lako, ali ako želimo da osvojimo trofej Lige prvaka moramo da pobjeđujemo u takvim utakmicama", dodao je Ibrahimović.

Švedski internacionalac ove sezone igra dobro i dosad je postigao 14 golova. Pohvalio je trenera Josea Mourinha.

"Nije lako voditi veliki tim kao što je Inter. Morate da budete jaka ličnost da biste uspješno vodili 24-25 sjajnih igrača", rekao je Ibrahimović, koji je dodao da voli kada je trener ponekad grub prema igračima jer ih tako motivira da naporno treniraju.

"Volim takav pristup - volim kada se s vremena na vrijeme trener prema meni loše ponaša i kada koristi teške riječi. Kada mi neko kaže da igram grozno to me motivira da nastavim s napornim treninzima", istakao je.

Ibrahimović je u Inter došao 2006. godine iz Juventusa. U dresu italijanskog prvaka odigrao je 75 utakmica i postigao 46 golova. Igrao je još za Malme i Ajax.