Serie A
5

Inter ipak neće Stramaccionija, već Laurenta Blanca

Totalsport
Laurent Blanc
Laurent Blanc
Milanski Inter je ove sezone promijenio dva trenera. Padali su Gian Piero Gasperini, pa Claudio Ranieri, a trenutno ekipu vodi Andrea Stramaccioni, dotadašnji trener mlade nogometne ekipe.

Iako je u tri utakmice Stramaccioni upisao dvije pobjede i jedan remi, izgleda da vlasnik Intera Massimo Moratti ne misli s njim krenuti u iduću sezonu kada Inter mora popraviti mnoge greške učinjene tokom ove i prošle sezone.

I ranije se spominjalo da Inter ozbiljno razmišlja o 46-godišnjem francuskom strategu Laurentu Blancu. Nekad odlični odbrambeni igrač je trenutno selektor Francuske i ugovor mu s tamošnjim savezom ističe nakon Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj. I sam je Blanc najavio da se nakon toga želi vratiti klupskom nogometu gdje je imao uspjeha na početku trenerske karijere (Bordeaux je odveo do naslova prvaka u Le Championnatu).

No, nije Inter jedini koji želi Blanca. Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič je, navodno, već razgovarao s njim, no u subotu L'Equipe navodi da Inter u tom smislu ima "pole-position".