Serie A
2

VIDEO / Inter i treće kolo zaredom ne zna za pobjedu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nakon 10 uzastopnih pobjeda u takmičenjima Serie A i Evropske lige, nogometaši Intera trenutno su na negativnom nizu od četiri utakmice bez osjećaja kako je to upisati tri boda.

U pretposljednjoj utakmici 14. kola Serie A Inter je u gostima kod Parme upisao drugi uzastopni gostujući poraz (1-0), s kojim je ostao na trećem mjestu prvenstvene tabele na koje je pao ranijom pobjedom Napolija kod Cagliarija.

Iako rezultat to ne sugeriše, utakmica Parme i Intera bila je i više nego zanimljiva s pregršt prilika i s jedne i s druge strane (12-8 udarci). Domaći nogometaši bili su spretniji i sretniji da su postigli jedan, ujedno i pobjednički pogodak, te da nisu primili nijedan.

Nicola Sansone bio je strijelac jedinog pogotka na susretu, a dogodio se u 75. minuti. Samo tri minute kasnije Sansone je napustio teren, a zamijenio ga je Ishak Belfodil.

Parma je pobjedom skočila s 10. na sedmo mjesto prvenstvene tabele s 20 osvojenih bodova, dok je Inter sada treći s 28, četiri manje od vodećeg Juventusa i dva manje od drugoplasiranog Napolija.

Serie A, 14. kolo:

Cagliari - Napoli 0-1 (Hamšik 73) Parma - Inter 1-0 (Sansone 75)

Redoslijed: 1. Juventus 32, 2. Napoli 30, 3. Inter 28, 4. Fiorentina 28, 5. Lazio 23 (-1)...