Liga prvaka
0

Inter i Barcelona bez pogodaka

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dugo očekivani dvoboj Intera i Barcelone, odnosno Samuela Eto'a i Zlatana Ibrahimovića, završio je bez pogodaka.

Dvije momčadi koje spadaju u najuži krug favorita za europski naslov ove sezone otvorile su Ligu prvaka dobrom utakmicom, visokog ritma i s prilično velikim brojem prilika, ali i bez golova.

Barcelona je bolje otvorila utakmicu, dvije je prilike imao Messi, a jednu Ibrahimović, ali nakon toga se počeo buditi i Inter. Milito je u 29. minuti imao dobru šansu, ali njegov udarac s lijeve strane obranio je Valdes, a četiri je minute kasnije Sneijder pucao preko gola. Ipak, najveću priliku u prvom dijelu imali su europski prvaci, točnije Keita koji je dobio sjajnu loptu na desetak metara, ali je pucao traljavo.

U nastavku je Barcelona ponovno bila dominantna, imala je loptu u nogama u više od 60 posto vremena, stalno je kružila oko Interova šesnaesterca, ali konačne nagrade nije bilo. Najbolju je šansu za to imao Messi u 72. minuti kada je naletio na loptu nakon udarca Henryja, ali poslao ju je preko gola Julija Cesara. Nešto ranije su i domaći nogometaši imali dobru priliku, ali Milito se u odlučujućem trenutku sapleo.

Ukupno gledajući, Guardiolina je momčad pokazala nešto više od Mourinhove, ali vjerojatno je zadovoljna i s bodom na najtežem gostovanju u skupini F.

U drugoj utakmici iste skupine Dinamo je u svom Kijevu sjajno odigranim drugim poluvremenom slomio ruski Rubin (3-1). Gosti su poveli preko Domingueza koji je u 25. minuti bio precizan iz slobodnog udarca. Dinamov se pritisak u drugom dijelu ipak isplatio. U 71. minuti je Yussuf bio precizan glavom nakon ubacivanja iz kornera, a osam minuta kasnije je domaće u vodstvo doveo Magrao nakon prodora Ghioanea dodavanja s lijeve strane. Konačnih 3-1 postavio je Gusev pet minuta prije kraja.

Lige prvaka, skupina F, 1. kolo:

Inter – Barcelona 0-0

Dinamo Kijev – Rubin 3-1 (Yussuf 71, Magrao 79, Guseb 85 / Dominguez 25)

Redoslijed: 1. Dinamo Kijev 3, 2. Barcelona 1, 2. Inter 1, 4. Rubin 0