Još jedna sezona bez prvaka
0

Inter gotovo sigurno gubi titulu osvojenu 2006. godine

Sarajevo-x.com
Massimo Moratti
Massimo Moratti
Kako se suđenje u aferi Calciopoli II bliži svom kraju, sve je izvjesnije da će milanski Inter izgubiti titulu koju je osvojio 2006. godine za "zelenim stolom", te da će to biti još jedna sezona bez pobjednika, objavio je Goal.com.

Glavni istražitelj Italijanske fudbalske federacije (FIGC), Stefano Palazzi, u utorak je optužio Inter za "muljaže" od 2004. do 2006. godine. Podsjećanja radi, u aferi Calciopoli je Juventus izgubio titulu iz 2006. godine, koja je za "zelenim stolom" dodijeljena Interu. Osim toga, Juveu je oduzeta i titula iz 2005. godine, te je ovaj klub izbačen u Seriju B. U istoj su aferi bodove izgubili Milan, Fiorentina, Lazio i Reggina.

Rezultat svega je to da titula iz 2005. godine ne pripada nikome, a tako će najvjerovatnije biti i sa titulom prvaka iz 2006. godine, jer će ona biti oduzeta Interu.

Iako je Inter ranije optuživan za iste prekršaje kao i pomenuti klubovi, dokaza nije bilo. No, u posljednjoj istrazi se došlo do transkripata razgovora koji otkrivaju da ni Inter nije bio nevin.

Dobra stvar za vlasnika i predsjednika kluba Massima Morattija je to što neće biti dodatne kazne jer je ova slučaj "zastario".