Serie A
0

Inter došao na dva boda Milanu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon što je u subotu, u utakmici 30. kola talijanske Serije A, Milan posrnuo na Siciliji gdje ga je porazio Palermo s 1-0, taj kiks su dan kasnije maksimalno iskoristili veliki rivali Milana, nogometaši Intera.

Premda nisu bili uvjerljivi, aktuelni prvaci Italije su na svom San Siru pobijedili Lecce 1-0, klub koji se bori za prvoligaški život. Pogodak vrijedan tri boda je u 52. minuti postigao Giampaolo Pazzini, no za Inter je najbitnije da su sada došli na samo dva boda zaostatka od Milana (62-60). U nekoliko dana je Inter napravio dvije velike stvari - spomenuto približavanje Milanu na vrhu tabele Serije A, a prije toga i prolaz u četvrtfinale Lige prvaka tako što su pobijedili Bayern u gostima 3-2.

Inter je bio aktivnija ekipa u ogledu protiv Leccea, no i gosti su imali svojih prilika, pa su tako promašili po jednu odličnu priliku u svakom od poluvremena.

Privremeno su na treće mjesto tabele došli nogometaši Udinesea. Poslije 2-0 domaće pobjede protiv Catanije imaju 56 bodova, isto kao i Napoli, koji će tokom nedjeljnih večernjih sati odigrati svoju utakmicu protiv Cagliarija (u Napulju). Inler je zabio prvi gol za Udinese, a Di Natale drugi iz jedanaesterca, što mu je već 25. ove sezone. Dakako, i dalje je prvi na listi strijelaca.

Novo mučenje, ali i osvajanje tri boda, proživjeli su nogometaši i navijači Juventusa. Pobijedili su u Torinu davljenika Bresciju s 2-1, a nadu da će i iduće sezone Evropa svratiti do Torina zadržali su strijelci Krasić i Del Piero.

Sampdoria tone sve niže. Izgubili su domaću utakmicu protiv Parme 1-0 i sada su na samom rubu ispadanja. Sampdorija je uspjela promašiti i penal, tragičarem je postao Maccarone koji time nije uspio osigurati barem jedan bod domaćinu.

Serie A, 30. kolo:

Inter - Lecce 1-0 (Pazzini 52) Juventus - Brescia 2-1 (Krasić 23, Del Piero 68 / Eder 42) Bologna - Genoa 1-1 (Di Vaio 28 / Dainelli 43) Udinese - Catania 2-0 (Inler 22, Di Natale 74-11m) Sampdoria - Parma 0-1 (Zaccardo 65) Bari - Chievo 1-2 (Ghezzal 41-11m / Pellisier 38, Moscardelli 49) Napoli - Cagliari (kasnije)

Tabela: Milan 62, Inter 60, Udinese 56, Napoli 56, Lazio 54...