Parovi osmine finala LP
0

Inter brani titulu protiv Bayerna, Barcelona sa Arsenalom

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Danas je u Nyonu obavljeno izvlačenje parova osmine finala Lige prvaka. Aktuelni osvajač ovog prestižnog takmičenja, milanski Inter, u odbranu titule kreće protiv Bayerna, s kojim je igrao finale u protekloj sezoni.

Prvi izvučeni par je Roma-Shaktar Donetsk. Obje ekipe su pružile dobre partije u grupnoj fazi, pa je realno očekivati interesantne duele. Engleski Tottenham će u drugoj fazi takmičenja imati težak zadatak protiv ekipe Milana koju predvodi ove sezone sjajni Zlatan Ibrahimović. Treći par su Valencia i njemački Schalke 04. Raul će očigledno imati priliku zatresti mrežu starih rivala iz španskog prvenstva. Četvrti par je ujedno i susret prošlogodišnjih finalista Intera i Bayerna.

Pjanićev Lyon je dobio teškog protivnika. Radi se o Mourinhovom Realu koji, čini se, polako ulazi u dobru formu. Nastavak takmičenja nam donosi i zanimljiv duel između Barcelone i Arsenala. Rival "topnika" iz engleskog prvenstva, Manchester United, snage će odmjeriti sa francuskim Marseilleom, dok će londonski Chelsea za prolaz dalje morati savladati jedno od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnje Lige prvaka, a to je danski Copenhagen.

Prve utakmice su na rasporedu 15. i 16., te 22. i 23. februara, a uzvrati se igraju 8. i 9., odnosno 15. i 16.marta 2011. godine.

Parovi osmine finala:

Roma - Shaktar Milan - Tottenham Valencia - Schalke Inter - Bayern

Lyon - Real Arsenal - Barcelona Marseille - Manchester United Copenhagen - Chelsea