Nogomet
1

Iniesta: Ovo nije kraj Barcine ere

Totalsport
Andres Iniesta (Foto: AFP)
Andres Iniesta (Foto: AFP)
Idejni tvorac igre Barceloninih nogometaša Andres Iniesta odbacio je ideju kako je ovo kraj ere njegove ekipe nakon teškog 4-0 poraza od Bayerna u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka.

"Mislim da je nepravedno govoriti o cikličnoj promjeni. U posljednjih pet godina ova ekipa je osvojila dva naslova u Ligi prvaka i sada je na pragu osvajanja četvrtog naslova u Primeri. Nema smisla analizirati pet godina na osnovi utakmice u Münchenu. Za mene je kraj ere onda kada godine prođu, a tim ne osvoji trofeje", rekao je Iniesta.

Barcelona je naslove u Ligi prvaka podizala 2009. i 2011. godine, a bila je jedan od najvećih favorita i ove godine. Međutim, Bayern ju je deklasirao u prvom polufinalnom susretu i mnogi su stručnjaci uvjereni kako ovoj ekipi treba temeljna rekonstrukcija.

"Kada osvojite naslov u Primeri ne možete reći da je to bila loša godina jer je to najvažnija titula".

Kako je i u drugom polufinalnom meču Lige prvaka Borussia Dortmund teško porazila Real Madrid 4-1 u njemačko-španskom okršaju, Iniesta je upitan da li je Bundesliga po snazi pretekla Primeru.

"Bayern i Borussia su jako dobri timovi, dobro pripremljeni fizički i tehnički i to su pokazali u ove dvije utakmice. Ne radi se o tome da je Primera pala ispod njih, samo su te ekipe nadvladale svoje rivale".

Okrenuo se Iniesta i uzvratu protiv Bayerna koji je na rasporedu sljedeće srijede na Camp Nouu.

"Imamo 90 minuta ispred nas i pokušat ćemo ostvariti nešto jako teško. Ne mogu ovdje sjediti i reći da ćemo dati pet golova Bayernu, ali tim će izaći na teren s takvim mentalitetom.