Nogomet
0

Iniesta: Naslov u prvenstvu je važniji od Lige prvaka

Totalsport
Andres Iniesta  (Foto: AFP)
Andres Iniesta (Foto: AFP)
Andres Iniesta, zvijezda Barcelone, tvrdi kako mu je osvajanje naslova prvaka Španije važnije od eventualne titule u Ligi prvaka.

Barcelona je sedam kola prije kraja Primere gotovo sigurna za osvajanje titule, jer ima 13 bodova više od Real Madrida, koji joj je prošle sezone preoteo taj naslov.

Uoči polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Iniesta tvrdi da je za njegovu ekipu najvažnije osvojiti prvenstvo.

"Prošle sezone smo izgubili prvenstvo i u ovoj sezoni je to naš veliki cilj. Ako uzmemo tu titulu, to će nam biti četvrta u zadnjih pet godina. To je stvarno veliko dostignuće, pogotovo kada uzmete u obzir snagu naših rivala. Znam koliko je ljudima važan naslov prvaka u prvenstvu Španije. Uvijek sam govorio da je meni lično to najvažnije takmičenje. Naslov u Primeri je rezultat napornog rada svakog dana, svake sedmice i svake godine", kaže Iniesta.

"Prvenstvo je najvažnije, jer je odraz kontinuiranog rada. Liga prvaka je vrlo prestižno i teško takmičenje, posebno i jedinstveno. Ipak, naša španska liga nam je vrednija, pogotovo nakon što smo prošle sezone izgubili titulu od Real Madrida, koji je pokazao koliko je jak i moćan".