TV
0

Info Afrika novitet u sportskom programu OBN-a

Sarajevo-x.com
Specijalna emisija posvećena Svjetskom prvenstvu u nogometu 2010. "Info Afrika" novitet je u sportskom programu televizije OBN. Možete je pratiti svakog dana od 19:15 sati.

Voditelji Adis Hadžić i Marina Pelemiš ugostili su novinara, književnika i publicistu Ahmeda Burića, te zajedničkim snagama pružaju tri i po sata zabave, sporta i smijeha.

Njih troje će pratiti događaje sa SP-a i na sebi svojstven način, pomalo i subjektivan, popratiti komentarima sve zanimljivosti iz Južne Afrike.

Emisija se sastoji iz dva dijela: u prvom Adis i Marina donose razne informacije o reprezentacijama, zanimljivostima iz Južne Afrike i samoj amosferi koja je iz dana u dan sve zagrijanija. U drugom dijelu emisije Ahmed i Adis vrše analizu utakmice, koja će zasigurno prikovati sve ljubitelje nogometa uz male ekrane, a nakon svega toga putem telefonske linije javlja se gost koji je direktno povezan sa selekcijom koja igra te večeri. U emisiji će gostovati i mnogobrojni vrsni nogometni i sportski znalci, sportisti i ljubitelji ovog sporta.

U prve tri emisije u emisiji "Info Afrika" gostovali su Faruk Hadžibegić, bivši selektor BiH, Asmir Begović, golman Stoke Cityja i Moamer Vugdalić, bivši slovenski reprezentativac.