Novi tragičan slučaj
0

Indijski nogometaš preminuo na terenu tokom utakmice

Sarajevo-x.com
Tragedija se u srijedu poslijepodnje dogodila u BDFA A diviziji kada je dvadesetrogodišnji igrač kluba Bangalore Mars umro na terenu usljed srčanog udara.

Venkatesh je u igru ušao s klupe u finišu susreta, a nakon nekoliko minuta igre se srušio. Prisutni su ga iznijeli s terena na nosilima, Kada je prevezen do obližnje bolnice proglašen je mrtvim. Na stadionu nije bilo medicinara, tvrde svejdoci.

"Ušao je u igru nekoliko minuta prije kraja utakmice, ali se ubrzo srušio. Prisutni su mu pokušali pomoći na terenu sa kojeg je iznesen na nosilima", rekao je jedan od svjedoka.

Venkateshov otac je rekao da je njegov sin bio dobro tog jutra kada je otišao od kuće i da nije imao nikakvih zdravstvenih problema.

Nakon što se pročula vijest o smrti igrača, publika je počela bacati stolice i razne predmete na teren.

Ovo nije prvi put da neki igrač umre na terenu u ovoj ligi. U decembru 2004. godine je umro brazilski napadač Cristiano Sebastiao de Lima Junior, koji je igrao za Demp Sports Club. On je kolabirao nakon što je postigao gol. Dvadesetčetverogodišnji nogometaš je pao nakon što se sudario s golmanom Subratom Paulom.