Nogomet
0

Indijski biznismen kupio Racing Santander

Totalsport
Iz redova španskog nogometnog prvoligaša Racing Santandera potvrdili su da je indijski biznismen Ashan Ali Syed od petka i službeno vlasnik kluba.

Osnivač i predsjednik investicijske tvrtke Western Gulf Advisory pokušao je kupiti i engleskog Premierligaša Blackburna prošle godine, no u tome nije uspio. Sada mu je ipak pošlo za rukom kupiti trenutno 14-plasiranog španskog prvoligaša u poslu čiji financijski detalji još nisu poznati.

"Veselim se aktivnom i dugotrajnom vođenju ovog sjajnog kluba i uložit ću svo svoje znanje i financijsku moć kako bih ga podigao na najviši nivo u Španiji i Evropi", poručio je Syed putem saopćenja, u kojem je dodano da je posao odobrilo i Špansko nacionalno sportsko vijeće (CSD), kao i vlada španske regije Cantabrije.

Syedovo preuzimanje Racinga dolazi pola godine nakon što je šeik Abdullah bin Nasser bin Abdullah Al Ahmed Al Thani kupio drugog španskog prvoligaša, Malagu. Prema izvještajima lokalnih medija, uskoro bi moglo doći do nove prodaje španskog kluba strancima, budući je za kupovinu trećeligaša Ovieda interes pokazao jedan meksički biznismen.