FKS i UNFKS demantuju
0

'Incident na Koševu nisu izazvali navijači FK Sarajevo'

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Fudbalski klub "Sarajevo" oglasio se povodom nemile scene tokom sinoćnje utakmice FK "Sarajevo" i "Čelika", kada je na sjevernu tribinu stadiona "Asim Ferhatović Hase" ubačen suzavac prilikom čega je nekoliko navijača lakše povrijeđeno.

"Povodom incidenta koji je zasad nepoznata osoba izazvala tokom utakmice 'Sarajevo' – 'Čelik', odigrane u srijedu, izražavamo našu punu podršku nadležnim organima unutrašnjih poslova koji rade na rasvjetljavanju ovog događaj i identificiranju uzročnika – osobe koja je bacanjem suzavca u opasnost dovela hiljade prisutnih na stadionu, od kojih su neki i povrijeđeni", stoji u saopćenju FK "Sarajevo", koje je potpisao predsjednik Upravnog odbora Zijad Blekić.

Uprava "bordo" tima zahvalila se organima reda, policiji i zaštitarskim agencijama na prisebnoj, profesionalnoj i efikasnoj reakciji u trenucima kada su gledaoci bili izloženi opasnosti.

"Potcrtavamo i prisebnost i dobru organizovanost naše navijačke skupine 'Horde zla', koja je tokom utakmice demonstrirala najviši nivo sportske i lične kulture, a u incidentnoj situaciji i vještinu obuzdavanja nervoze i eventualnih niskih strasti", oglasila se Uprava FK "Sarajevo".

U razgovoru za naš portal predsjednik UO Zijad Blekić ponovio je stav "FK Sarajevo", koje se ograđuje od svakog vida huliganstva i nesportskog ponašanja.

"Ponavljam da naši navijači nisu vinovnici incidenta kao što su pisali pojedini portali. Ovo je uradio neprijatelj našeg kluba, koji je spolja ubacio suzavac", rekao je Blekić.

Predsjednik "bordo" kluba rekao je da incident nije ostavio traga na igračima, koji se "nisu prepali", već su se kratko sklonili u svlačionice zbog dima, a potom se vratili na teren i slavili veliku pobjedu u posljednjim sekundama susreta.

O sinoćnjem incidentu oglasilo se i Udruženje navijača FK "Sarajevo", koje je demantovalo informacije pojedinih Internet-portala i lokalnih radiostanica, koje su objavile da je na sjevernoj tribini došlo do nereda, koje je policija smirila bacanjem suzavca.

"Ovim putem obavještavamo javnost da na utakmici 'Sarajevo' – 'Čelik' nije bilo nikakvih navijačkih nereda koje su izazvali navijači FK 'Sarajevo' i da policija i uposlenici sigurnosnih agencija nisu imali potrebu da reaguju", stoji u saopćenju UNFKS-a.

Oni su naglasili da je spomenuti suzavac nepoznata osoba ubacila sa vanjske strane stadiona, što može potvrditi i radnik na obezbjeđenju, kojeg je suzavac pogodio u leđa.