Edin Džeko
0

"Imamo šansi protiv Manchestera"

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Wolfsburg je, ako je vjerovati napadaču Edinu Džeki, uspio prevazići težak period i ponovo se nalazi na pravom kolosijeku. Džeko je optimističan uoči dvoboja 2. kola Lige prvaka u kojem u srijedu gostuju kod Manchester Uniteda na Old Traffordu u sklopu grupe B.

Bh. reprezentativac u redovima bundesligaša negirao je tvrdnje da su "vukovi" bili u krizi. Prema njegovim procjenama, u klubu se sve odvijalo baš onako kako treba.

Prvaci najbolje njemačke nogometne lige novu sezonu počeli su sa dvije pobjede, ali su poraženi u tri sljedeće utakmice. Ipak, vratili su se sa dvije pobjede i popeli se na šesto mjesto na tabeli.

"Sve u klubu ide dobro i osjećam da se krećemo u dobrom pravcu. Mislim da imamo šansi protiv Manchestera", prokomentarisao je Džeko. "Postizanje golova je veoma dobro za moje samopouzdanje. Da nisam vjerovao u sebe, ne bih pogodio protiv Hannovera. Nisam oklijevao ni sekunde. Samo sam naciljao i šutirao."

Ove je sezone Džeko zasad na brojci od četiri postignuta gola, te je na diobi drugog mjesta liste najboljih strijelaca lige iza Bayerovog Stefana Kießlinga koji ih je dao pet.