Miroslav Ćiro Blažević
0

"Imam hendikep - mogu biti samo sa ženom koju volim"

Sarajevo-x.com
Bivši selektor bosanskohercegovačke reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević gostovao je večeras u 'In magazinu' Nove TV, u redovnoj rubrici komentatorice sedmičnih događaja Mirne Berend. Ćiro je u emisiji govorio o svojim utiscima u Šangaju, načinu života u Kini, luksuzu koji ga je tamo dočekao, ali i o svom privatnom životu.

Ćiro je kazao kako je u Šangaju veoma prijatno dočekan, a dobio je i kompletni komfor i luksuz.

"Živio sam na 50. spratu, ali to i nije visoko s obzirom da su sve zgrade u Šangaju veoma visoke. U tom stanu sam imao apsolutni luksuz, bazen, botanički vrt.., ali ću se iseliti iz tog stana, jer bolje je da mi daju novac, nego sav taj luksuz koji mi nije potreban", kazao je Ćiro.

Na pitanje da li mu je teško s obzirom da u toj dalekoj zemlji živi sam Blažević je kazao kako se navikao na samoću, jer je 20 godina sam živio u Švicarskoj. Dodao je i to da nema vremena da razmišlja o svojoj samoći, jer je čitav svoj život podredio radu redu i disciplini, pa se tokom dana i previše izmori na terenu s toga kada dođe kući jedino što želi je - krevet.

S obzirom da je Ćiro čovjek koji važi za velikog šarmera neizostavno je bilo i pitanje o ženama.

"Izrazito poštujem sve žene ali im se baš iz tog razloga nikada ne bih 'upucavao'. Bio sam s malo žena u životu jer imam muški hendikep - ne mogu biti sa ženom koju ne volim", kazao je Ćiro, ali dodao i to da mu se današnje žene veoma dopadaju s obzirom da imaju dosta samopouzdanja, te su u većini slučajeva superiornije od muškaraca.

Na samom kraju, on je priznao da je zaista sujevjeran.

"Svi treneri su pomalo sujevjerni jer obično vidovnjakinje kažu ono što mi želimo čuti, ali zadnje proročanstvo se nije ostvarilo izgubio sam i 100 eura i utakmicu. Vidovnjakinja mi je rekla da će utakmica u Portugalu biti nerješena, odnosno 1:1, a da će na Bilinom Polju biti 1:0 za BiH", završio je Blažević.