Nogomet
103

Igrao u omladinskom pogonu Real Madrida: Yunus Gulnar na probi u zeničkom Čeliku

Piše: E. M.
Neposredno pred odlazak na pripreme u Međugorje nogometašima Čelika pridružio se i nekadašnji nogometaš Real Madrida Yunus Gulnar.
Yunus Gulnar i Zinedine Zidane
Yunus Gulnar i Zinedine Zidane
Gulnar je u svojoj karijeri nastupao za omladinske pogone velikih klubova kao što su Manchester City, Real Madrid, Galatasaray i Atletico Madrid, a svoju karijeru odlučio je nastaviti u zeničkom premijerligašu.

U razgovoru za Klix.ba ovaj 18-godišnji nogometaš porijeklom iz Turske je istakao da je još igrao u Genku i Bešiktašu, a da je prije Čelika nastupao i za belgijski Club Brugge.

"Za Čelik sam čuo preko svoga menadžera, a u tom periodu sam imao još dosta ponuda iz Evrope i Turske. Međutim, kada sam došao u Bosnu obećao sam sebi da ću biti uspješan na ovim prostorima i to moram ostvariti", izjavo je Gulnar.

Kako je još dodao, u svojoj nogometnoj karijeri obišao je mnogo država i gradova, a najlakše funkcioniše u Bosni i Hercegovini. U BiH je došao u septembru prošle godine kada se priključio juniorima FK Sarajevo gdje je trenirao sve do decembra.

"Nisam dugo vremena u Bosni, a s obzirom da sam živio u mnogim državama i gradovima, najlakše sam se ovdje uklopio. Pošto sam najmlađi u timu Čelika, svi se prema meni ponašaju kao prema mlađem bratu", kazao je Gulnar koji ne voli o sebi mnogo pričati, već, kako je kazao, na terenu želi pokazati ko je Yunus.

Gulnar u pripremnim utakmicama koje su nogometaši Čelika odigrali u okviru priprema u Međugorju nije dobio priliku, a nada se da će zaigrati na posljednjoj koja će biti odigrana u petak protiv GOŠK-a u Gabeli.

Izabranici Borisa Pavića do sada su odigrali dvije utakmice, a obje su završene bez pogodaka.