Paul Scholes
0

"Igrao bih za Englesku da me pozvao Capello, a ne Baldini"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Veteran u redovima Manchester Uniteda Paul Scholes (35) objasnio je konkretno razlog zašto je odbio povratak u dres engleske nogometne reprezentacije i nastup na SP-u u Južnoafričkoj Republici.

Iako se Scholes oprostio od dresa “tri lava” nakon Europskog prvenstva 2004. godine, engleski selektor Fabio Capello i njegov stručni stožer smatrali su da bi im veznjak Uniteda mogao itekako biti od koristi na Mundijalu, pa su mu uručili pozivnicu.

No, Scholes se zahvalio, a sada otkriva da je pravi razlog njegovog odbijanja činjenica da Capello nije osobno razgovarao s njim oko povratka u redove “tri lava”, već je poslao svog pomoćnika Franca Baldinija.

"Bilo je teško. Baldini me nazvao dan uoči objave konačnog sastava. Vjerovatno sam trebao samo malo više vremena. Nakon sedam dana, odnosno par sedmica, pomislio sam da sam ipak trebao ići. Ne kažem da bi bi bilo drugačije da sam išao. Nije da se sada osvrćem unatrag i mislim da Engleska nije uspjela jer ja nisam igrao, ali padne mi na pamet da sam možda ipak krivo odlučio. Laskala mi je ponuda, ali nije me Capello nazvao, nego Baldini. Da li bi moj odgovor bio drugačiji da me nazvao Capello? Ne znam, možda", rekao je Scholes, koji je u dresu “tri lava” odigrao 66 utakmica i postigao 14 golova.

Komentirao je Scholes i nadolazeću premierligašku sezonu, s posebnim osvrtom na gradskog rivala Manchester Citayja.

"Posljednja stvar koju želimo je da Manchester City bude iznad nas. To se nije dogodilo otkako sam ja ovdje (od 1994.). Kupili su toliko igrača, ali ostaje za vidjeti mogu li oni igrati zajedno. Sjajno je za Manchester da ima dvije vrhunske ekipe, ali radije bih ih vidio u drugoj ligi kao prije desetak godina. Oduvijek je među nama vladao veliki rivalitet, a sada je možda još i intenzivniji kako su se pojačali."