Wayne Rooney
0

"Igram najbolji nogomet u karijeri"

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: AP)
Wayne Rooney (Foto: AP)
Kada je u ljetnim mjesecima prelaznog roka nogometaša Cristiano Ronaldo dres Manchester Uniteda zamijenio onim madridskog Reala mnogi su govorili da će aktuelni engleski nogometni prvak voditi tešku borbu u Premier ligi.

Činjenica jest da je United prodajom svog portugalskog napadača oslabio kadar, ali i da je u blagajnu stavio 94 miliona eura. Jednako je tačno da je Wayne Rooney "udahnuo" punim plućima i da je Ronaldov odlazak učinio gotovo neprimjetnim.

Nakon 25. odigranih kola Premiershipa "crveni vragovi" zaostaju za londonskim Chelseajem dva boda (58-56), što i ne predstavlja nenadoknadivu razliku.

Inače, napadač Uniteda i engleske nogometne reprezentacije igra u zastrašujućoj formi, pa je ove sezone u 24 utakmice postigao već 21 gol čime je i uvjerljivo vodeći "topnik" lige. Ubilježio je i četiri asistencije.

"Mislim da igram najbolji nogomet u karijeri. Uživam u njemu, ali i u privatnom životu što se odražava na igru. Nadam se da ću ovako nastaviti do kraja sezone."

"Broj pogodaka? Nisam si postavio neke ciljeve, samo želim postići zgoditak svaki puta kada sam na travnjaku. Uspijem li u tome super, ne uspijem li važno je samo da tim pobijedi", kazao je Rooney.