Nogomet
2

Igraj fudbal, živi život: Sturm i Crvena zvezda igraju u finalu

Piše: E. Isanović
Treći dan 3. Međunarodnog fudbalskog turnira U-17 Sarajevo "Igraj fudbal, živi život" ponudio je izuzetno zanimljive utakmice na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Prvu utakmicu igrali su Sturm i Budućnost‎, a završen je rezultatom 2:2. Bio je to okršaj u kojem su gosti iz Austrije vodili oba puta golovima Manna i Skrivaneka, dok su pogotke za tim iz Podgorice postigli Perović i Burzanović. Ekipi Sturma je odgovarao i nerijesen rezultat. Plasirali su se u finale.

U drugom dvoboju snage su odmjerili Crvena zvezda i Vardar, a završena je nepopularnim rezultatom 0:0.

Crveno-beli su već ranije osigurali finale, tako da im je i odgovarao remi. Igrači Vardara imali su nekoliko dobrih prilika za postizanje gola. No, nisu imali sreće.

Okršaj između Željezničara i Olimpije okončan je rezultatom 1:1. Bila je to utakmica u kojoj su nogometaši iz Ljubljane poveli golom Adamića, ali su Plavi poravnali preko Žerića.

Posljednju utakmicu trećeg dana igrali su Sarajevo i Split. Bordo tim je pobijedio 2:0, golovima Cenaja i Vazde. Ovim trijumfom tim sa Koševa osigurao je utakmicu za treće mjesto koju igraju danas u 11:00 sati na Grbavici protiv Budućnosti.

I finalni dvoboj se igra u Dolini ćupova. Sastaće se Crvene zvezda i Sturm u 13:00 sati.

Direktan prijenos bit će na TVSA.