Ronaldo
0

"Igraću u Južnoj Africi 2010."

Sarajevo-x.com
Bivša zvijezda nogometnog kluba AC Milan Ronaldo još uvijek se oporavlja od teške povrede koljena, ali i više je nego siguran da će se uspjeti vratiti u brazilsku reprezentaciju i zaigrati na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2010. godine.

Karijera 32-godišnjeg Brazilca dovedena je u pitanje nakon što je u februaru povrijedio koljeno tokom utakmice "crveno-crnih" protiv Livorna u seriji A.

Njegov ugovor s klubom AC Milan istekao je u junu, te nije obnovljen, ali "Fenomeno" se prošlog mjeseca ipak vratio u akciju igrajući i zabijajući golove u prijateljskoj utakmici s Flamengovim juniorima, te svijetu pokazao kako još uvijek nije spreman da odustane od nogometa.

"Sada se osjećam odlično. Ovo je odličan trenutak za mene i rehabilitacija ide glatko. Ako uporedim ovu povredu s ranijom povredom desnog koljena, moram priznati da se nakon osam mjeseci nikad nisam ovako dobro osjećao. Vjerovatno ću nastaviti trenirati s Flamengom već sljedećeg ponedjeljka", otkrio je u intervjuu za Gazzetta dello Sport.

Ronaldo je već dobio primamljive ponude od francuskog Paris Saint Germaina i engleskog premierligaša Manchester Cityja, ali je priznao kako je njegova budućnost još uvijek nejasna.

"Paris je divan grad kojeg obožavam, a PSG bi vrlo lako mogao postati šampion Ligue 1. Što se tiče Cityja, moj dobri pirjatelj Robinho igra tamo, ali još uvijek nema konkretnih dogovora. Još uvije je rano, za sada mislim samo na oporavak i povratak na teren".

Brazilska nogometna legenda poznat je po tome i što je igrao u dresovima Inter Milana i AC Milana, a kada ga je novinar pitao koji od ovih klubova ima posebno mjesto u njegovom srcu, samo je promrljao "vidimo se uskoro" i završio intervjuu.