Pridružili se navijačima
0

Igračima Lyona prijete kazne zbog vrijeđanja St. Etiennea

Totalsport
Igrači Lyona slave trofej (Foto: AFP)
Igrači Lyona slave trofej (Foto: AFP)
Nekolicini nogometaša Lyona prijeti kazna jer su tokom proslave naslova pobjednika Francuskog kupa pjevali uvredljive pjesme na račun najvećeg klupskog rivala St. Etiennea.

Poslije pobjede protiv trećeligaša Quevillyja (1-0) na pariskom Stade de Franceu, pred hotel u kojem je bila ekipa Lyona je došla skupina navijača. Igrači su im predstavili pobjednički pehar, a kad su navijači počeli vrijeđati St. Etienne, u tome im se pridružilo i nekoliko igrača među kojima su bili Cris, Maxime Gonalons, Alexandre Lacazette, Samuel Umititi i Jimmy Briand.

Iz St. Etiennea su najavili da će se žaliti Francuskoj profesionalnoj ligi i zatražiti kaznu za igrače koji su sudjelovali u incidentu.

"Obaveza igrača i klupskih dužnosnika je da poštuju suparnika i da ne rade ništa što bi navelo navijače na loše ponašanje. Ovo je prilično nedostojanstveno, ne mogu to shvatiti. Postoje mnogi veliki derbiji, ali ne mogu zamisliti da bi, primjerice, igrači Manchester Uniteda i Manchester Cityja pjevali ovakve pjesme. Dužnosnici, igrači i navijači St. Etiennea su u šoku", izjavio je predsjednik St. Etiennea Bernard Caiazo, dok je golman istoga kluba Jeremie Janot dodao:

"Ako kojim slučajem u sljedećem derbiju dođe do nereda, igrači Lyona koji su pjevali uvredljive pjesme će biti u velikoj mjeri odgovorni. Moraju biti kažnjeni".