Nogomet
52

Igrači Željezničara otputovali na pripreme uvjereni u osvajanje titule

Piše: J. H.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Igrači i Stručni štab FK Željezničar otputovali su danas na pripreme u Međugorje uoči početka proljetnog dijela BH Telecom Premijer lige BiH. Kako su kazali, uvjereni su da će titula nogometnog prvaka BiH ostati na Grbavici.

Dok se svi klubovi uveliko pojačavaju pred nastavak sezone najelitnijeg bh. klupskog takmičenja, na Grbavici još uvijek nema novih igrača. Šef Stručnog tama Plavih Dino Đurbuzović kaže da ga to ne zabrinjava.

"Mi za sada nemamo velikih pojačanja. Rekli smo da ćemo to u hodu rješavati. Nadam se da sa brojem igrača koji sada imamo možemo odgovoriti zahtjevima. Pet klubova je u igri. Ko će prvi doći do cilja, pokazat će nastavak sezone", kazao je Đurbuzović.

Prvi čovjek struke tima sa Grbavice kaže da je afirmativno za bh. ligu to što se konkurenti za titulu pojačavaju.

Josip Kvesić, jedan od povratnika u u tim uz Benjamina Čolića i Nermina Zolotića, nakon teške povrede kaže još uvijek nije sto posto spreman, ali vjeruje da će biti kada počne proljetni dio sezone.

"Nadam se da ćemo biti neko pojačanje ekipi. Tu je glavni dio ekipe koja je iznijela prvi dio sezone i mislim da nam ne trebaju neki novi igrači. Nama je cilj jedan trofej ove godine, ako budu dva, još bolje", kazao je Kvesić.

Njegov saigrač Sead Bučan veseli se nastavku priprema u Međugorju nakon duge pauze. On vjeruje da će se za titulu boriti prvih pet, šest ekipa na tabeli.

"Imamo dva boda prednosti što nije puno. Dat ćemo sve od sebe da tu prednost zadržimo i ostanemo prvi", kazao je Bučan.

Prije odlaska u Međugorje, igrači Želje su se pripremali u Sarajevu i prema riječima Đurbozovića, u Hercegovinu putuju spremni i u odličnom raspoloženju.

Sa igračima u Međugorje nije otputovao Armin Hodžić koji je još uvijek u Liverpoolu i nakon povratka će se priključiti pripremama.

"U Međugorju ćemo malo više raditi na fizičkoj pripremi igrača. Gledat ćemo da što se prije i što bolje se spremimo za narednih 11 kola", kazao je Đurbuzović.

Željo će u Međugorju igrati dvije pripremne utakmice, protiv Opuzena i Metkovića.

"To će biti trening-utakmice u kojima ćemo provjeriti neke igrače u kakvoj su formi", dodao je Đurbuzović.