Posljednje pripreme za Portugal
0

Igrači vježbali izvođenje penala, Sušić obećao žestoku borbu

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U ponedjeljak navečer je održana konferencija za medije u Lisabonu na kojoj je selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić najavio žestoku borbu s Portugalom za odlazak na EURO 2012. Nakon toga je održan i trening reprezentacije BiH, a igrači su vježbali izvođenje penala.

Selektor Sušić je na početku konferencije za medije rekao da su svi igrači osim Sejada Salihovića spremni za odlučujuću utakmicu baraža za EURO 2012, koju naša reprezentacija u utorak u 22 sata igra protiv Portugala u Lisabonu.

"Niko nije povrijeđen, svi će biti spremni za Portugal osim Salihovića koji je suspendovan zbog žutih kartona", potvrdio je Sušić.

Selektor smatra da je Portugal kvalitetna ekipa, ali da naši reprezentativci nisu ništa manje vrijedni.

"Oni su favoriti na papiru, osmi su na svijetu, a mi smo na 21. mjestu. Njihova prednost je to što imaju barem dva svjetska igrača, ali smo mi pokazali da možemo igrati i protiv najboljih reprezentacija. Hendikep u Zenici je bio težak teren, kako za Portugal, tako i za nas. Mislim da će zbog boljih uslova u Lisabonu ipak biti golova", izjavio je Sušić.

Novinare je zanimalo da li je Sušić već donio odluku o 11 igrača koji će od prve minute zaigrati protiv Portugala.

"Ne, još uvijek nisam donio tu odluku. Ne smatram da trebam da žurim. Prvi sastav ću znati sutra poslije podne. Vi možete nabrojati jedanaestoricu, vjerovatno ćete desetoricu pogoditi, ali ja zaista u ovom trenutku nemam konačnu odluku", rekao je Sušić.

Popularni Pape je rekao da čvrsto vjeruje u uspjeh i plasman na EURO 2012 te da ne smatra da je to nemoguća misija.

"Moji igrači su strahovito motivisani. Žele se plasirati na veliko takmičenje, a mnogima od njih je ovo posljednja prilika za to. Vjerujem da će sutrašnja utakmica biti izjednačena i neizvjesna, a konačnog pobjednika će odlučiti borbenost. Istina je da se nama žuri da odemo na jedno veliko takmičenje. Mala smo zemlja, nestrpljivi smo, mi ne možemo uvijek imati ovako sjajnu generaciju kao sada. Možda ćemo na slične igrače morati čekati još 20 godina. Vjerujem da ova ekipa može ostvariti uspjeh i plasirati se na EURO", zaključio je selektor Sušić.

Nakon konferencije za medije je održan i trening reprezentacije BiH. Zanimljivo, igrači su između ostalog vježbali izvođenje penala. Nadamo se da će Zmajevi ustrajati na svom putu i osigurati plasman na EURO te tako donijeti neizmjernu radost bh. narodu.